Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Κοινή δήλωση αιρετών ΠΥΣΔΕ Έβρου για την εγκύκλιο κενών-πλεονασμάτων και τη σχετική συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο κενών-πλεονασμάτων για τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους στις 7/4/2017, τη μέρα που τα σχολεία έκλειναν για τις διακοπές του Πάσχα.
Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση-καταγγελία της επισημαίνει:

"Η εγκύκλιος απαιτεί από τις Διευθύνσεις να συγκεντρώσουν πίνακες Α συμπληρωμένους από τους Διευθυντές των κλειστών σχολείων. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλούν οι πίνακες Γ από τις ΔΔΕ μετά τη γνώμη των ΠΥΣΔΕ έως τις 13/4. Επιπροσθέτως, αναφέρουμε ότι στον πίνακα που καλούνται να συμπληρώσουν, δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ.
Με την εγκύκλιο εγείρονται σοβαρά εργασιακά και θεσμικά ζητήματα καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβιάζει εκ νέου εργασιακά δικαιώματα (υπενθυμίζουμε τα ασφυκτικά περιθώρια των εγκυκλίων του περασμένου Αυγούστου, όπου οι διευθυντές των σχολείων καλούνταν να συμπληρώσουν λειτουργικά κενά – πλεονάσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συνεδριάσουν οι σύλλογοι).
Τέλος, πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου."
Έτσι, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και απαιτεί την απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας η οποία να ορίζει νέες προθεσμίες μετά το άνοιγμα των σχολείων και σύμφωνα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.
Επίσης, καλεί τους διευθυντές να μη συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων και τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.
Παρ’ ότι πιστεύουμε ότι οι υπηρεσιακές διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται απρόσκοπτα, ώστε όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται έγκαιρα και σίγουρα πριν τη λήξη του σχολικού έτους, θεωρούμε ότι η διαδικασία που ορίζει το ΥΠΠΕΘ για μια ακόμη φορά είναι απαράδεκτη και ως αιρετά μέλη δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με θέμα τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων, σύμφωνα και με την οδηγία-πρόσκληση της ΟΛΜΕ.
Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη παραστούν στη συνεδρίαση, ώστε να μην υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεδριάσει το Συμβούλιο.

Τα αιρετά μέλη (και αναπληρωματικά) του ΠΥΣΔΕ Έβρου
Ταταρίδης Ιωάννης
Κουσινίδης Χάρης
Καλόγερος Γεώργιος
Δεμερδεσλής Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.